Kosteusmittaukset

Rakennuskatsastus Kuoppala Oy
Milloin kosteusmittaus on syytä tehdä?

Kosteusmittauksia suoritetaan uudisrakentamisen yhteydessä sekä kuntotutkimusten ja -kartoitusten yhteydessä. Uudisrakennusten päällystysmittaukset ovat tärkeitä, jotta pintamateriaaleja ei asenneta liian kostealle alustalle. Materiaalivalmistajien takuun ehtona on riittävän kuiva alusta ja ohjeiden mukaan tehty asennus. Monia sisäilmaongelmia syntyy liian nopean päällystämisen seurauksena. Aistinvaraisesti betonilaatan kuivuutta ei voi todeta eikä 1 cm/viikko kuivumisnopeus pidä nykyisillä alapohjarakenteilla paikkaansa.

Miten kosteusmittaus toteutetaan?

Kuntotutkimuksissa kosteusmittauksia tehdään rakenteiden kosteus- ja lämpöteknisen toiminnan selvittämiseksi sekä vesivahinkojen laajuuden selvittämiseksi. Varsinaisten kosteusmittausten kohdentamiseksi käytetään usein apuna pintakosteudentunnistinta. Pintakosteudentunnistimella voidaan kartoittaa rakennetta rikkomattomalla menettelyllä pintakosteuksia, mutta sillä saadaan ainoastaan suuntaa antavia tuloksia.

Meiltä löytyvät ajantasaiset ja kalibroidut välineet kosteuksien mittaamiseen betonista, puusta, rakenteista ja ilmasta. Lämmitysputkien paikantamiseen käytetään apuna lämpökameraa, jotta mittauksissa ei porata putkiin.

Rakennuksen viiltomittaus | Rakennuskatsastus Kuoppala Oy

Ole yhteydessä!

Varaa tarkastusaika tai kysy lisää palveluistamme.

Yhteystiedot

Rakennuskatsastus
Kuoppala Oy

Hauinlahdentie 57 A 
63700 Ähtäri


Y-tunnus:1987669-4
S-posti: henna.kuoppala@rakennuskatsastus.fi
Puhelin: 040 676 5077