Asbesti- ja haitta-ainekartoitukset

Rakennuskatsastus Kuoppala Oy
Mitä asbesti- ja haitta-ainekartoituksessa tutkitaan?

Asbesti- ja haitta-ainekartoitus on tutkimus, jossa selvitetään rakenteissa olevat haitalliset materiaalit ja niiden määrät sekä terveydellinen merkitys tilojen käyttäjille. Kartoituksessa tutkittavia haitallisia aineita ovat mm. asbesti, PAH-yhdisteet, PCB ja lyijy. Osa materiaaleista tunnistetaan kokemuksen perusteella, mutta usein tarvitaan myös laboratorioanalyysejä näytteistä haitallisten aineiden ja niiden määrien selvittämiseksi. Vuoden 2016 alusta voimaan tulleen asbestilainsäädännön mukaan kaikkiin ennen 1994 valmistuneisiin taloihin on hankittava ammattilaisen (AHA-asiantuntija tai rakennusterveysasiantuntija) suorittama tutkimus asbestin varalta ennen mahdollisia remontti- ja purkutöitä. Lisäksi asbestin purkutöihin tarvitaan lupa ja asianmukainen koulutus.

Missä asbestia on?

Asbestia on käytetty mm. laasteissa, tasoitteissa, lämpö- ja äänieristeissä, julkisivulevyissä, bitumikatteissa, asbestisementtiputkissa, eristysmassoissa, muovimatoissa ja vinyylilaatoissa, maaleissa, liimoissa ja kitkapinnoissa. PAH-yhdisteitä saattaa löytyä mm. bitumieristyksistä sekä tervapapereista. PCB:tä on käytetty mm. julkisivujen saumauksissa ja raskasmetalleja mm. maaleissa.

Missä kohteissa asbesti- ja haitta-ainekartoitus voidaan tehdä?

Kartoitus voidaan tehdä koko rakennukseen tai vaikka esimerkiksi kylpyhuoneremontissa käsiteltävien materiaalien osalta. Meiltä saat pätevän ammattilaisen tekemän kartoituksen niin pieneen kuin suureenkin tarpeeseen.

Haitta-ainetutkimus | Rakennuskatsastus Kuoppala Oy

Ole yhteydessä!

Varaa tarkastusaika tai kysy lisää palveluistamme.

Yhteystiedot

Rakennuskatsastus
Kuoppala Oy

Hauinlahdentie 57 A 
63700 Ähtäri


Y-tunnus:1987669-4
S-posti: henna.kuoppala@rakennuskatsastus.fi
Puhelin: 040 676 5077